Ons salarismodel in het kort:

People first: Je krijgt ieder jaar een vaste salarisverhoging waardoor je vrij kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Teamwork: We zijn een topteam en alles draait om teamwork. We geloven daarom niet in persoonlijke prestatiebonussen, maar in vaste groei.

Gelijk belonen: Jouw salaris is gebaseerd op relevante werkervaring. Je hoeft dus niet te onderhandelen voor een goed salaris.

Een transparant salarismodel begint bij onszelf.

Doordat we groeien en veranderen, kwamen er vanzelf ook vragen over ons belonings- en beoordelingssysteem. Want hoe worden salarissen verdeeld als je werkt met veranderende functies in een groeiende organisatie? En hoe kunnen we beoordelen en dit lostrekken van de salarisgroei? Om die vragen te beantwoorden, begonnen we met het intern transparant maken van alle salarissen.

Reset’s salarismodel: zo werkt het

In ons salarismodel hebben we ervoor gekozen om de beloning los te koppelen van de prestatie en daarmee te zorgen voor een eerlijke en transparante salarisontwikkeling binnen ons bedrijf.

In het nieuwe lineaire salarismodel groeit iedereen even hard en zijn alle stappen even groot. Wij geloven dat deze aanpak aansluit bij de huidige tijd en dat vooraf belonen meer motiveert dan achteraf.

Bij Reset is het jaargesprek los gekoppeld van salarisgroei. Concreet houdt dit in dat je elk jaar automatisch een stap groeit tot je aan het einde van je schaal zit. Het blijft dus belangrijk je steeds te ontwikkelen naar een nieuwe functie of gelaagdheid (junior/medior/senior) zodat je door kunt naar een volgende schaal waar je weer verder kunt groeien.

Onderstaand een een aantal voorbeeldcurves.

salarisgroei

Legenda

Met dit salarismodel creëren we zekerheid, een helder langetermijnperspectief en duidelijkheid voor alle collega’s. En omdat het een vast model is voor iedereen, wordt elk risico op een mogelijke loonkloof uitgesloten.

Switchen van carrière

Ben je uitgekeken op je huidige functie en toe aan een spannende nieuwe uitdaging? Maak dan een carrièreswitch naar ICT. Deze sector is hard op zoek naar engineers. Als je mogelijkheden ziet binnen Reset om een functie te gaan vervullen, dan staan we altijd open om daar het gesprek over aan te gaan. We bepalen samen een startpunt. Goed om te weten: je salaris gaat nooit naar beneden, het wordt hooguit tijdelijk ‘bevroren’. Zo beland je na een tijdje weer op de groeilijn die hoort bij je nieuwe functie.

Intern veranderen van functie

Hoe gaat het als je van functie wilt veranderen? Dat kan. Als je mogelijkheden ziet binnen Reset om een andere functie te gaan vervullen, of misschien zelfs een functie die niet bestaat, dan staan we altijd open om daar het gesprek over aan te gaan. We bepalen bepalen dan een nieuwe startpunt. Goed om te weten: je salaris gaat nooit naar beneden, het wordt hooguit tijdelijk ‘bevroren’. Zo beland je na een tijdje weer op de lijn, net als alle anderen in dat vakgebied.